Opening eerste Burgerboerderij

Op zaterdagmiddag 24 november 2018 is het zover. In aanwezigheid van mw. Bea Schouten (gedeputeerde van de Provincie Gelderland) wordt met De Bekoring de eerste Burgerboerderij van Nederland opgericht. Ook u kunt bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig zijn!

Vanaf 13:30 bent u welkom in “Het Schip van Blaauw” (heel toepasselijk: het voormalige laboratorium voor Plantenfysiologie) in Wageningen. Iedereen die het initiatief een warm hart toedraagt is welkom, en vanzelfsprekend ook of misschien wel juist de mensen die (op termijn?) zouden willen participeren in dit project:

  • Burgers die eerlijk voedsel willen via de kortst mogelijke voedselketen, en voedsel uit een voor hen bekende bron.
  • Boeren die hun product zo eerlijk en onbewerkt mogelijk aan de man willen brengen, zonder de omwegen en de bijbehorende prijzen die supermarkten rekenen voor “biologisch”.
  • Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, en het prettig zou vinden als de landbouw in de eigen regio bijdraagt aan biodiversiteit.
  • Iedereen die het belangrijk vindt dat echte gewassen -niet veredeld en niet gemodificeerd- een plek houden in ons ecosysteem.

Na een inleiding rond 14:00, waarin verteld wordt over de samenwerking en initiatieven van De Heideboerderijen en de Burgerboerderijen, wordt het eerste brood  (gemaakt van oergranen van de akkers van het Westbergveld en Quadenoord, Renkum) aangesneden. Ook wordt het dan mogelijk om zelf financieel te participeren in deze Burgerboerderij, die toepasselijk “De Bekoring” gaat heten.

Hierna verhuist het programma van het voormalige laboratorium naar de akkers op de Westberg zelf. (Hou er hierbij rekening mee dat u uw kleding en schoeisel aanpast aan het weer). Het Westbergveld ligt op zo’n 400 meter afstand, en is één van de oudste akkers uit de omgeving, behorend bij het buurtschap dat in de tiende eeuw rondom de kerk de “Westberg” heeft gestaan. Op deze locatie worden symbolisch enkele rijen wintergraan gezaaid, waarmee “De Bekoring” als R&D-lab een feit is.

Ook u kunt hierbij zijn. Meldt u zich aan via onderstaande link. Via die link kunt u ook extra informatie opvragen.

Locatie het Schip van Blaauw

Generaal Foulkesweg 72
6703 BW  WAGENINGEN

Locatie akker Westberg

Deze akkers liggen aan de Westbergweg en hebben geen huisnummer of eigen adres. Zie de kaart hieronder voor de exacte locatie.